Videnskaben bag øl: Foredrag på Kulturhuset Bølgen

dato

Kom og oplev en fascinerende aften, hvor Carlsberg Laboratoriums eksperter deler deres banebrydende forskning om ølproduktion og klimatolerante planter. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Kulturhuset Bølgen i Ålsgårde.

Carlsberg er kendt verden over for deres øl, men bag denne produktion ligger en omfattende videnskabelig forskning. På Kulturhuset Bølgen kan du dykke ned i denne verden, når lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, deler deres viden om forædling af byg og humle.

Fra gær til klimatolerante planter

Under foredraget vil du få indsigt i, hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder med udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Derudover vil der blive præsenteret den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold.

Smagsprøver og historiske indsigter

Som en del af oplevelsen vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i foredraget. Der vil også være spændende indsigter i fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som giver et unikt perspektiv på fortidens klimaforandringer.

Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", der streames live fra Aarhus Universitet. Det er arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet og værter i flere byer.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturhuset Bølgen, Jæmtlandsvej 1, 3140 Ålsgårde
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut